Kanesa o le māmā: La'au Compound Berberine Fa'aalia I'uga Folafolaga

O le kanesa o le mama o le ituaiga lona lua lea e sili ona taatele i le lalolagi.I le 2020, e silia ma le 2.2 miliona tagata i le lalolagi atoa o le a maua i le kanesa o le mama mo le taimi muamua.I le tausaga lava lea, e tusa ma le 1.8 miliona tagata i le lalolagi atoa na maliliu i le kanesa o le mama.
E ui e leai se vaifofo mo le kanesa o le mama i le taimi nei, o loʻo galulue saienitisi i togafitiga.O nisi o nei saienitisi e galulue i le Iunivesite o Tekonolosi Sini (UTS), lea na faʻaalia ai i se suʻesuʻega fou e mafai e se vailaʻau faʻanatura e taʻua o le berberine ona taofia le tuputupu aʻe o sela o le kanesa o le mama i totonu o le fale suesue.
O le Berberine ose la'au fa'anatura na fa'aaogaina i vaila'au fa'aSaina mo le faitau afe o tausaga.E maua i laau eseese, e aofia ai barberry, goldenseal, Oregon vine, ma laau turmeric.

(O la matou oloa oBerberine Extract, fa'afeiloa'i ma le fa'amaoni e su'esu'e.)

O le tele o tausaga o su'esu'ega ua fa'aalia ai e aoga le berberine e fesoasoani ai i tagata e maua i le ma'isuka ituaiga 2 e fa'atonutonu le maualuga o le suka o le toto ma e mafai ona fesoasoani e togafitia ai le metabolic syndrome.
Ua iloa foi e tagata suʻesuʻe e mafai ona faʻaaogaina le berberine e togafitia ai ituaiga kanesa eseese, e aofia ai le ovarian, manava, ma le kanesa o le susu.
E tusa ai ma le saunoaga a Dr. Kamal Dua, Faiaoga Sinia ma Tagata Suʻesuʻe Sinia i Fale Talavai i le Nofoaga Autu Suesuega a Ausetalia mo Faʻamaʻi Faʻatasi ma Faʻatasi (ARCCIM), Iunivesite o Tekonolosi Sini (UTS) Aoga Faʻafomaʻi ma taʻitaʻia le tusitala o le suʻesuʻega, Berberine faʻalavelave lua ki. fa'agasologa o le fa'atupuina o le kanesa - Fa'ateleina ma femalaga'iga sela.
"O le masini, e mafai ona ausia lenei mea e ala i le taofiofia o kenera autu e pei ole P53, PTEN ma KRT18 ma polotini e pei ole AXL, CA9, ENO2, HER1, HER2, HER3, PRGN, PDGF-AA, DKK1, CTSB, CTSD, BCLX, CSF1.ma le CAPG e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina ma le femalagaiga o sela o le kanesa, "na ia faʻamatalaina.
I le suʻesuʻega o loʻo i ai nei, o se au suʻesuʻe e aofia ai Dr. Dua, Dr. Keshav Raj Paudel, Polofesa Philip M. Hansbrough ma Dr. Bikash Manandhar o le UTS, faʻapea foʻi ma le aufaigaluega mai le Malaysian International Medical University ma Al Qasim University i Saudi Arabia, su'esu'e pe fa'apefea ona fa'aoga le berberine i togafitiga o le kanesa o le mama.
"O le faʻaaogaina faʻapitoa o le berberine e faʻatapulaʻaina ona o le le lelei o le solubility ma le bioavailability," o le faʻamatalaga lea a Dr. Dua mo MNT."O le sini autu o lenei suʻesuʻega o le faʻaleleia lea o le faʻaogaina o le berberine e ala i le liua o le berberine i ni nanoparticles tioata vai ma suʻesuʻe lona malosi faʻamaʻi i vitro i luga ole alveolar epithelial basal cell o le tagata adenocarcinoma A549."
Ua atia'e e le au su'esu'e se faiga e tu'uina atu ai fualaau fa'asaina e fa'apipi'i ai le berberine i ni mea laiti soluble ma biodegradable.O nei vai tioata nanoparticles ua faʻaaogaina e togafitia ai sela o le kanesa o le mama o le tagata in vitro i totonu o le fale suesue.
I le faaiuga o le suʻesuʻega, na maua ai e le 'au o le berberine na fesoasoani e poloka le gaosiga o ituaiga o okesene faʻafefe, vailaʻau faʻamaʻi e gaosia e nisi o sela e tali atu ai i osofaʻiga siama ma isi mea faʻalavelave e mafai ona faʻaleagaina ai sela.
E le gata i lea, o le berberine e fesoasoani i le faʻatonutonuina o kenera e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le mumū, ma fesoasoani e faʻaitiitia le matua tuai o le cell.
"Ua matou faʻaalia, i le faʻaaogaina o le nanotechnological approach, e mafai ona faʻaleleia meatotino o le faʻapipiʻi e faʻatalanoa ai mataupu eseese e fesoʻotaʻi ma le solubility, faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi, ma le aoga o togafitiga," o le faʻamatalaga lea a Dr. Dua.Antikanesa Avanoa O matou berberine liquid crystal nanoparticles na faʻaalia le gaioiga tutusa i le faʻalima taimi le fua faʻatusatusa i tusitusiga lolomi, faʻaalia manino le aoga o nanodrugs.
Ina ia faʻataʻitaʻi atili nei faʻaiuga, fai mai Dr. Dua ua ia fuafua e faʻaaoga le faʻavae suʻesuʻega fou e faʻatautaia ai suʻesuʻega loloto e faʻaaoga ai manu faʻataʻitaʻiga o le kanesa o le mama.
"O isi suʻesuʻega pharmacokinetic ma anticancer o berberine nanodrugs i manu faʻataʻitaʻiga i vivo e mafai ona faʻaalia ai o latou aoga aoga i le togafitiga o le kanesa o le mama ma liliu i latou i ni vailaʻau faʻasoifua maloloina," na ia faʻamatalaina.
"O le taimi lava na matou faʻamaonia ai le malosi o le kanesa o le berberine nanodrugs i faʻataʻitaʻiga manu muamua, o le isi laasaga o le agai atu lea i faʻataʻitaʻiga falemaʻi, lea ua uma ona matou faʻatalanoaina ma le tele o kamupani Sini," o le tala lea a Dr. Dua.
E le gata i lea, na fai mai Dr. Dua o le gafatia o le berberine e taofia ai le toe tupu o le kanesa o le mama e tatau ona faʻamaonia: "E ui lava matou te leʻi suʻesuʻeina lenei mea, matou te fuafua e suʻesuʻe i suʻesuʻega i le lumanaʻi, ma matou te talitonu foi o le berberine nanoforms o le a faʻaalia. galuega folafola.“.
O Dr. Osita Onuga, fomai tipitipi thoracic ma le polofesa lagolago o taotoga thoracic i le St. John Cancer Institute i Providence St. John Medical Center i Santa Monica, Kalefonia, na taʻu atu i le MNT e faapea, pe a maua e tagata suʻesuʻe ni avanoa fou e togafitia ma puipuia ai le kanesa, e i ai lava i taimi uma. faamoemoe:
“O Berberine o se vaega o vailaʻau i Sasaʻe, o lea matou te le faʻaaogaina masani i vailaʻau i Sisifo.Ou te manatu e manaia aua o loʻo matou vaʻavaʻai i mea matou te iloa e iai ni faʻamanuiaga mo mea faʻafomaʻi i Sasaʻe, ma tuʻu i totonu o suʻesuʻega e fesoasoani ai i le faʻaliliuina o lena mea i vailaʻau i Sisifo.“.
"E folafola mai i taimi uma, ae o loʻo i totonu o le fale suʻesuʻe, ma o le tele o mea matou te mauaina i totonu o le fale suʻesuʻe e le o se mea e tau atu i gasegase e togafitia," o le tala lea a Onuga."Ou te manatu o le isi mea e fai o le faia lea o ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma fuafua le fua."
O nisi tagata e o'o i fa'ailoga ma'ale'ale o le kanesa o le mama i le amataga o le fa'ama'i.Faitau atili e a'oa'o atili, e aofia ai le taimi e va'ai ai se foma'i.
O le kanesa o le māmā e eseese fua faatatau i fafine ma tane, ae tutusa auga ma tulaga lamatia.O iinei matou te faʻamatalaina ai le kenera ma le hormonal ...
O matou o se tagata gaosi oloa faʻapolofesa faʻapipiʻi paʻu, faʻafeiloaʻi e lafo au fesili e uiga i la matou oloa ma o loʻo i ai a matou paaga faʻapitoa e foia ou faʻafitauli e uiga i le muaʻi faʻatau ma le maeʻa faʻatau.Faʻafesoʻotaʻi matou i soʻo se taimi!!!


Taimi meli: Nov-27-2022