O ga'o polyunsaturated filifili umi o lo'o i ai le lutein ma le zeaxanthin e fa'aitiitia ai le pa'u o le mafaufau i se fa'ata'ita'iga fa'atonu.

Arachidonic acid (ARA), docosahexaenoic acid (DHA) ma eicosapentaenoic acid (EPA) o filifili uumi polyunsaturated fatty acids (LCPUFA).Carotenoids, e aofia ai le lutein ma le zeaxanthin (LZ), e masani ona maua i fualaʻau lanumeamata.
ARA ma DHA e tele i le faiʻai ma o vaega tetele o phospholipids.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaopoopoina i le maualuga o tui o le DHA ma le EPA e mafai ona faʻaleleia ai le mafaufau i tagata matutua.
E le gata i lea, o le LZ, o se vaega antioxidant o le faiʻai, ua lipotia mai o loʻo i ai se puipuiga i sela o neura, ma faʻapea ona aʻafia ai le gaioiga o le mafaufau.Ae ui i lea, o le aoga o le lutein ma le zeaxanthin i luga o galuega manatua e le o manino ona o le feteenai o taunuuga mai suʻesuʻega muamua.
Faʻavae i luga o le mea moni o le ARA, DHA, EPA, L ma le Z (LCPUFA + LZ) o loʻo i ai i totonu o le faiʻai, faʻapea foʻi ma nisi o lipoti o le faʻaleleia atili o le mafaufau, o tusitala o le suʻesuʻega o loʻo i ai nei na fautua mai o le tuʻufaʻatasia o nei mea e mafai ona faʻaleleia. manatua.galuega i le fai'ai.soifua maloloina tagata matutua.
Sa faia e le au suʻesuʻe Iapani se 24-vaiaso, faʻafuaseʻi, lua-tauaso, placebo-pulea, suʻesuʻega vaega tutusa o aʻafiaga o le LCPUFA + LH i luga o le faʻaogaina o le mafaufau i tagata matutua Iapani soifua maloloina ma faʻafitauli manatua ae leai se faʻalavelave.
Latou te leʻi mauaina se eseesega tele i le va o vaega.Ae ui i lea, i se suʻesuʻega tuʻufaʻatasia o se vaega o tagata auai ma le paʻu o le mafaufau, na maitauina le faʻaleleia atili.
Na faaiʻu le lipoti: "O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia mo le taimi muamua o le tuʻufaʻatasiga o le LCPUFA ma le LZ e mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau i tagata matutua matutua Iapani soifua maloloina ma le paʻu o le mafaufau ae leai se faʻamaʻi."'tusitala ad1');});
O le aofa'i o 120 tagata auai mai Tokyo ma nofoaga lata ane na fa'avasegaina i ni vaega se tolu: (1) vaega placebo mauaina placebo e fai ma mea'ai faaopoopo;(2) vaega placebo e mauaina le placebo e fai ma mea'ai faaopoopo;(2)).LCPUFA + X vaega o loʻo mauaina se faʻaopoopoga meaʻai e aofia ai le LCPUFA (o loʻo i ai le 120 mg ARA, 300 mg DHA ma le 100 mg EPA i le aso) faʻatasi ai ma le Compound X (e le o faʻaalia e le o lenei mea faʻapipiʻi le autu o lenei suʻesuʻega) ) (3) LCPUFA + LH vaega o loʻo mauaina se faʻaopoopoga meaʻai e aofia ai le LCPUFA (120mg ARA, 300mg DHA ma le 100mg EPA i le aso) faʻatasi ma le LH (10mg lutein ma le 2mg zeaxanthin i le aso).
O mea'ai fa'ata'ita'i ma sapalai mo lenei su'esu'ega na saunia e le Suntory Health Co., Ltd., lea e fa'atau atu mea'ai fa'alesoifua maloloina o lo'o iai le LCPUFA.
O le toe fa'aleleia o le Wechsler Logical Memory Scale II (WMS-R LM II) ma le Montreal Cognitive Test i Iapani (MoCA-J) na fa'aaogaina mo le su'ega.
O tausaga, itupa, ma aʻoaʻoga na faʻamaumauina o uiga o tagata auai.O fa'ata'ita'iga toto na aoina i le laina fa'avae, vaiaso 12 ma le 24 mo su'esu'ega o le ga'o ma le LZ.
Na faia suʻesuʻega Neuropsychological ma faʻaaogaina gaʻo gaʻo taumafa na fuaina ile laina faʻavae, ile 12 ma le 24 vaiaso.Na fa'amae'aina e sui ta'ito'atasi se tusi fa'amaumauga, fa'amaumau fa'aopoopo mea'ai ma siaki mo suiga tetele o le olaga.
O suʻesuʻega na faʻaalia ai e leai se aafiaga taua o le LCPUFA + LZ i le gaioiga o le mafaufau i tagata matutua soifua maloloina Iapani ma faʻafitauli o le mafaufau, ae o le faʻaopoopoga na faʻaleleia atili ai le mafaufau i tagata auai ma le paʻu o le mafaufau.
Fai mai le au tusitala o suʻesuʻega i le lumanaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga auiliili o le faʻatinoga o le mafaufau o tagata auai o le a fesoasoani i le faia o faʻamasinoga talafeagai e uiga i le aʻafiaga o le faʻalavelave i le galuega manatua.
"Aafiaga o gaʻo polyunsaturated filifili umi i le tuʻufaʻatasia ma le lutein ma le zeaxanthin i luga o mafaufauga episodic i tagata matutua soifua maloloina"
Sueyasu, T., Yasumoto, K., Tokuda, H., Kaneda, Y.;
Puletaofia - Se'i vagana ua fa'ailoaina, o mea uma i luga o lenei 'upega tafaʻilagi o le puletaofia © 2023 - William Reed Ltd - Aia tatau uma - Faʻamolemole tagaʻi i Tuutuuga mo faʻamatalaga atoa o lou faʻaogaina o mea mai lenei upega tafaʻilagi.
Fai mai Mintel, 43% o tagata faʻatau a Amerika e faʻamoemoeina meaʻai ma vaiinu e lagolago ai le soifua maloloina o le tino ma le mafaufau.Ona o le blueberries vao e maua faalua le aofaʻi o antioxidants ...
Su'esu'e pe fa'afefea ona fafaga le mafaufau o le Neumentix™, o se mea fa'anatura e maua mai i le pateni polyphenol-rich mint.
Matamata ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona fesoasoani a matou mea faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona fesoasoani ia te oe e fatuina oloa manuia e lagolagoina ai le soifua maloloina o tagata faʻatau...


Taimi meli: Aukuso-14-2023