Echinacea: La'au e Fa'aaoga e fai ma Vaega o lau Taiala mo le Soifua Maloloina i le Taumalulu

Echinacea: O se La'au e fai ma Vaega o le Taumalulu Fuafuaga Fa'alesoifua maloloina: Dr. Ross Walton, Immunologist ma Fa'atūina le A-IR Clinical Research Company, toe iloilo su'esu'ega fa'asaienisi i luga o le vao Echinacea ma fa'atalanoa pe fa'apefea ona maua e lenei laula'au laiseneina ona aoga ma aoga. .O le matafaioi o le lelei o se vaega o se fuafuaga mo le soifua maloloina o le taumalulu.
Echinacea o se vao e mafai ona maua i luga o fata o le tele o faletalavai ma faleoloa meaʻai soifua maloloina i Peretania.O lo'o laiseneina nei i Peretania e avea o se la'au fa'aleaganu'u mo le puipuia o le puipuiga ma le fa'amaloloina o fa'ailoga malulu ma le fulū (fa'ata'ita'iga, tiga o le fa'a'i, tale, tafe isu, isu/sinus pupu, fiva).Pe o maua fo'i lenei la'au i WE Learn?E fesoasoani le ola fa'atasi ma le COVID e fa'aitiitia ai fa'ama'i ma fa'asalalauina o fa'ama'i pipisi o le coronavirus i aso ua mavae, taimi nei, ma le lumana'i, fa'apea fo'i ma le fa'aitiitia o le umi ma le ogaoga o fa'ailoga pe a a'afia?
O faʻamaoniga mo echinacea o loʻo faʻaauau pea ona faʻaputuina.E silia ma le 30 suʻesuʻega suʻesuʻega a tupulaga o loʻo lagolagoina le faʻatupulaia o faʻamaoniga o le echinacea o loʻo i ai se sao puipuia i le puipuia o le aʻafiaga, ogaoga, ma le umi o faʻamaoniga o le malulu ma le fulū, ma o suʻesuʻega talu ai nei o loʻo fautua mai ai atonu o se puipuiga lelei mo le tele o maʻi. .
Ia Setema 2020, na lomia ai e le Spiez laboratory i Suiselani se suʻesuʻega i le Virology Journal o loʻo faʻaalia ai o se suʻega vai fou o le Echinacea purpurea uma e aoga e faasaga i le tele o tagata coronaviruses.Na suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe le aafiaga in vitro o le Echinacea purpurea extract (Echinaforce®) i luga o le HCoV-229E (le faʻamaʻi o le coronavirus e mafua ai le malulu taimi), MERS-CoV, SARS-CoV-1 ma le SARS-CoV-2 (COVID-19).
O fa'ai'uga na fa'aalia ai o le Echinacea purpurea extract e fa'aleagaina ile HCoV-229E ile fa'afeso'ota'i sa'o ma le fa'atonuina o fa'ata'ita'iga tu'ufa'atasiga o sela o le organotypic.E le gata i lea, MERS-CoV, faʻapea foʻi ma le SARS-CoV-1 ma le SARS-CoV-2, na le faʻaaogaina e ala i fesoʻotaʻiga tuusaʻo i faʻasalalauga tutusa.
O nei fa'ai'uga ua fa'ailoa mai ai e mafai ona faia se sao o le echinacea extract i le fa'aitiitia o le toe faia o coronavirus a le tagata i totonu o le manava pe a tu'uina i le pito i luga o le manava ma i se auala e maua ai feso'ota'iga sa'o ma le siama;ae ui i lea, tulitatao mo le ogaoga o faʻamaʻi ma le umi O aʻafiaga e le o manino, ma e manaʻomia nisi suʻesuʻega e iloa atoatoa ai aʻafiaga moni o togafitiga.
E le gata i lea, o le isi pepa o loʻo fautua mai e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ona o le faʻaaogaina o le echinacea e togafitia ai le malulu ma le fulū.O le luasefulu pasene o faʻamaʻi pipisi e oʻo atu i faʻalavelave, aemaise lava i tagata matutua ma tagata e maua i gasegase tumau.O nei fa'ama'i lona lua e masani ona i'u ai i aso malolo uumi ma, i tulaga sili ona leaga, o le falema'i.O le fefe i fa'alavelave ose mafua'aga tele lea mo foma'i e fa'atonu ai vaila'au fa'ama'i, fa'apea fo'i ma le fa'amalosia o tagata mama'i e fa'atonu vaila'au fa'ama'i.O le soona fa'aaogaina o vailaau fa'ama'i ua mafua ai ona fa'atupula'ia le aofa'i o siama fa'ama'i fa'ama'i, lea ua avea ma fa'afitauli tele o le soifua maloloina lautele i le lalolagi atoa.
O se tala lona tolu talu ai nei o se suʻesuʻega lata mai o suʻesuʻega se lua i le puipuia o le echinacea i tagata matutua ma tamaiti.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata na maua le echinacea i le taimi o le malulu ma le fulū na faʻaitiitia le faʻaitiitia o taimi ma le ogaoga o le malulu, faʻapea foʻi ma le faʻaititia tele o le numera o coronaviruses.O loʻo faʻaalia ai le aoga e tetee atu ai i coronavirus masani ma faʻamoemoe e faʻaopoopo i le SARS-CoV-2.
O le mataupu mo le faʻaaogaina o le echinacea e togafitia ai faʻamaʻi pipisi i luga o le manava ua faʻatupulaia tele i le lima tausaga talu ai.O le fa'ateleina o le numera o su'esu'ega fa'apitoa o lo'o fa'atatau i le fa'amautuina o faiga fa'avae o mea e foliga mai e lavelave, a'o su'esu'ega fa'afoma'i e taumafai e fa'aalia uma aoga taua ile falema'i.
I le 2012, 755 tagata auai na auai i le 4-masina sili ona umi ma le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le Echinacea purpurea (Echinaphora extract) faʻatautaia e le Common Cold Center (Cardiff).O le tele o le malulu faifaipea ma le ogaoga o faʻamaʻi malulu na faʻaititia i le 59%.O le manaʻoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ua sili atu ma le afa.E itiiti le malulu ma le itiiti ifo o aso e iai auga malulu.O le Echinacea e sili ona aoga mo i latou e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi, e pei oi latou e sili atu i le lua malulu i le tausaga, faʻalavelave, moe leaga, ma ulaula.
O suʻesuʻega a le Polofesa Margaret Ritchie mai le Iunivesite o St. Andrews o loʻo faʻamamafaina ai o le echinacea e mafai ona faʻafetaui i manaʻoga taʻitoʻatasi: i le faitau aofaʻi e maualalo le gaosiga o faʻasalalauga puipuia, o le echinacea o loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia, ma i le faitau aofaʻi o loʻo i ai le maualuga o le gaosiga o faʻasalalauga puipuia, o le echinacea e faʻaitiitia ai faiga faʻafefe. .faufautua e lagolagoina se tali fa'atonutonu e sili atu ona feololo.O faʻamaumauga mai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻapitoa e ono e aofia ai le 2458 sui o le Royal Society of Medicine na faʻaalia ai o le echinacea extract na matua faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi o le manava, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le niumonia poʻo le bronchitis.
O lea la, o le echinacea o le tali?E le gata i lea, e manaʻomia le pulea atoatoa, tele, suʻesuʻega faʻapitoa e faʻatatau i le faitau aofaʻi e faʻaalia atili ai le aoga o le echinacea ma fausia i luga o faʻamaumauga o loʻo i ai nei e faʻaalia ai o le faʻamatalaga e aoga tele i le faʻaitiitia o le aoga o faʻafitauli ogaoga lona lua i tulaga o faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi.Ae ui i lea, o lenei gaioiga, faʻatasi ai ma le tele o virucidal ma antiviral properties o le echinacea extract, o lona aoga e faasaga i le tele o faʻamaʻi pipisi o le manava, e aofia ai le tele o faʻamaʻi taua o le SARS-CoV-2, ma lona talaaga saogalemu saogalemu, e maua ai se mafuaaga malosi mo lona fa'aoga.fa'aoga fa'atasi ma ta'iala fa'ama'i fa'atupu tui.
Mo fa'ai'uga sili ona lelei, e tatau ona iai vaega uma ole la'au fa'ato'aga ole OTC, pei ole EchinaforceEchinacea Extractmai le Traditional Herbal Brand A.Vogel, lea o lo'o i ai la'au Echinacea fou ma a'a.Ae le o oloa uma o le echinacea e faia tutusa, o lea ia vaavaai mo oloa masani o loʻo iai le THR logo i luga o le afifiina, aua o lona uiga ua uma ona iloiloina e le UK Herbal Medicines Regulatory Agency (MHRA) mo le lelei ma le saogalemu.fa'atasi ai ma vaila'au fa'amaonia e fa'amalolo ai fa'ailoga o le malulu ma le fulū.

Matou te tulimatai atu e galulue faʻatasi ma oe.Faʻafeiloaʻi e fesoʻotaʻi ma matou i soʻo se taimi.Matou te talitonu e mafai ona matou manumalo-manumalo i pisinisi!


Taimi meli: Nov-29-2022