Saina o le a le toe tuʻuina atu tusi faamaonia o le amataga o le GSP mo oloa e auina atu i fafo i setete o le EU ma isi 32 atunuu

E tusa ai ma le "Administrative Measures for the Certificate of Origin of the People's Republic of China on the Generalized Preference System", ua filifili le Pulega Aoao o Tiute e amata mai ia Tesema 1, 2021,

Mo oloa e auina atu i fafo i setete o le EU, United Kingdom, Kanata, Turkey, Iukureini ma Liechtenstein ma isi atunuu e le o toe tuʻuina atu le GSP o le GSP faʻamuamua togafitiga, o le a le toe tuʻuina atu e le aganuʻu tusi faamaonia o le amataga o le GSP.

Afai e manaʻomia e le tagata e auina atu oloa i fafo i atunuu o loʻo taʻua i luga, se tusi faamaonia o le amataga, e mafai ona talosaga mo se tusi pasi e le faʻapitoa.

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le atinaʻeina faifaipea o le tamaoaiga o Saina ma le faʻaleleia malie o lona tulaga i fefaʻatauaʻiga faavaomalo, o le tele ma le tele o atunuʻu ma itulagi ua faʻasalalau le latou "faʻauʻuga" i le GSP a Saina.

E tusa ai ma se lipoti mai le Eurasian Economic Commission, amata mai ia Oketopa 12, 2021, o le Eurasian Economic Union o le a soloia le Generalized System of Preferences mo oloa e auina atu i Saina, ma oloa auina atu i fafo i setete o le Eurasian Economic Union o le a le toe fiafia. o le GSP fa'atatauga fa'atatau.

Talu mai le aso lava e tasi, o le a le toe tuʻuina atu e le aganuʻu tusi faamaonia o le tupuaga GSP mo oloa faʻatau atu i Rusia, Belarus, ma Kazakhstan.

I aso ua tuanaʻi, e tusa ai ma le Polokalame Faʻatonu a le Eurasian Economic Commission, o le soʻotaga na tuʻuina atu tau faʻapitoa i le faʻatau atu e Saina o aano o manufasi ma aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, fualaau aina, nisi mea mata ma oloa gaosi muamua.

O oloa i totonu o le lisi o oloa auina atu i fafo i le Iuni e tuusaunoaina mai tiute faaulufale mai e 25% i luga o le fua faatatau o latou tau.

asadada


Taimi meli: Nov-03-2021