La'u Blueberry Extract: Fa'amanuiaga, Itu A'afiaga, Fuafuaga ma Fegalegaleaiga

O Kathy Wong o se tagata tomai faapitoa i mea taumafa ma le soifua maloloina.O lana galuega o lo'o fa'aalia i taimi uma i fa'asalalauga e pei o le First For Women, Women's World and Natural Health.
Melissa Nieves, LND, RD, ose tagata fai mea'ai ma ua laiseneina o lo'o galue e avea o se foma'i taumafa telemedicine e lua gagana.Na ia faavaeina le blog free food fashion blog ma le upega tafaʻilagi Nutricion al Grano ma nofo i Texas.
O le Blueberry Extract o se fa'aopoopoga fa'alesoifua maloloina fa'alenatura e faia mai le sua o le blueberry.Ole fua ole Blueberry ose puna mauoa o meaʻai ma antioxidants o loʻo i ai mea aoga o laʻau (e aofia ai le flavonol quercetin) ma anthocyanins, lea e manatu e faʻaitiitia ai le mumū ma puipuia ai faʻamaʻi fatu ma le kanesa.
I vailaʻau faʻalenatura, o loʻo talitonuina e maua ai le tele o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina, e aofia ai le faʻaleleia atili o le soifua maloloina vascular.E masani ona faʻaaogaina e togafitia pe puipuia ai tulaga nei:
E ui lava o suʻesuʻega i aʻafiaga faʻalesoifua maloloina o le blueberry extract e faʻatapulaʻa, o nisi suʻesuʻega e fautua mai ai e ono iai ni faʻamanuiaga faʻapitoa.
O su'esu'ega i luga o le blueberries ma le cognition ua fa'aogaina ai le blueberries fou, blueberry powder, po'o le blueberry juice concentrate.
I se suʻesuʻega na lolomiina i le Food & Function i le 2017, na suʻesuʻeina ai e le au suʻesuʻe aafiaga o le mafaufau o le faʻaaogaina o le paʻu o le blueberry faʻamago faʻamago poʻo se placebo i luga o se vaega o tamaiti i le va o le 7 ma le 10 tausaga. tuuina atu se galuega mafaufau. I se suʻesuʻega na lolomiina i le Food & Function i le 2017, na suʻesuʻeina ai e le au suʻesuʻe aafiaga o le mafaufau o le faʻaaogaina o le paʻu o le blueberry faʻamago faʻamago poʻo se placebo i luga o se vaega o tamaiti i le va o le 7 ma le 10 tausaga. tuuina atu se galuega mafaufau. I se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le tusi talaaga Food & Function i le 2017, na suʻesuʻeina ai e le au suʻesuʻe aafiaga o le mafaufau o le 'aina o le paʻu lanumeamata-mamago poʻo se placebo i se vaega o tamaiti e 7 i le 10 tausaga.I le tolu itula talu ona taumafaina le pauta blueberry, na tuʻuina atu i le au auai se galuega faʻapitoa. I se suʻesuʻega 2017 na lomia i totonu o le api talaaga Food & Function, na suʻesuʻeina ai e le au suʻesuʻe aʻafiaga o le mafaufau o le 'aina o le paʻu lanumeamata-mamago poʻo se placebo i se vaega o tamaiti e 7 i le 10 tausaga.I le tolu itula talu ona taumafaina le pauta blueberry, na tuʻuina atu i tagata auai se galuega faʻapitoa.O tagata auai na ave le paʻu blueberry na maua e faʻamaeʻaina le galuega e sili atu le vave nai lo i latou o loʻo i le vaega faʻatonutonu.
E mafai fo'i ona fa'aleleia atili nisi o vaega o galuega fa'alemafaufau i tagata matutua.Mo se faʻataʻitaʻiga, i se suʻesuʻega na lomia i le European Journal of Nutrition, o tagata e taʻi 60 i le 75 tausaga le matutua na faʻaaogaina le blueberries faʻamago aisa poʻo se placebo mo le 90 aso.Na mae'a su'ega o le mafaufau, paleni ma le gait i le laina amata ma toe fa'aalia i aso 45 ma le 90.
O i latou na ave le blueberries na sili atu le lelei i suʻega o le mafaufau, e aofia ai le fesuiaiga o galuega ma le aʻoaʻoina o le gagana.Ae ui i lea, e leʻi faʻaleleia le savali poʻo le paleni.
O le inuina o vaiinu blueberry e mafai ona fa'aleleia atili ai le soifua manuia.O se suʻesuʻega na lolomiina i le 2017 na aofia ai tamaiti ma talavou matutua na inu i se vaiinu blueberry poʻo se placebo.Sa su'esu'eina lagona o tagata auai i le lua itula a'o le'i inuina le vaiinu.
Na maua e le au suʻesuʻe o le inu blueberry na faʻateleina aʻafiaga lelei ae e itiiti sona aʻafiaga i lagona le lelei.
I se lipoti o le 2018 na lomia i le Iloiloga o Food Science and Nutrition, na toe iloilo ai e le au suʻesuʻe ni suʻesuʻega faʻataʻitaʻi muamua o le blueberries poʻo le cranberries mo le puleaina o le suka toto i le maʻisuka ituaiga 2.
I la latou iloiloga, na latou iloa ai o le faʻaaogaina o le blueberry extract poʻo le pauta faaopoopo (tuuina atu le 9.1 poʻo le 9.8 milligrams (mg) o anthocyanins, i le faasologa) mo le 8 i le 12 vaiaso na fesoasoani i le puleaina o le toto suka i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.ituaiga.
I vaila'au fa'anatura, o lo'o i ai fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina, e aofia ai le fa'aleleia atili o le soifua maloloina o le toto ma fesoasoani e fa'aititia le toto maualuga i tagata e maua i le toto maualuga.
O le isi suʻesuʻega na maua ai o le 'aiina o blueberries i aso uma mo le ono vaiaso e le faʻaleleia ai le toto.Ae ui i lea, na faʻaleleia atili le galuega endothelial.(O le vaega pito i totonu o arterioles, o le endothelium, e aofia i le tele o galuega taua a le tino, e aofia ai le faatonutonuina o le toto.)
E o'o mai i le taimi nei, e itiiti se mea e iloa e uiga i le saogalemu o le fa'aopoopoina o fuala'au mo se taimi umi.Ae ui i lea, e le o iloa pe o le a le tele o le blueberry extract e saogalemu e ave.
Talu ai ona o le fuala'au o le blueberry e mafai ona fa'aititia ai le maualuga o le suka i le toto, o tagata o lo'o inuina vaila'au o le ma'isuka e tatau ona fa'aogaina lenei fa'aopoopoga ma le fa'aeteete.
So'o se tasi na faia se ta'otoga e tatau ona taofi le su'eina o le blueberry extract ia le itiiti ifo i le lua vaiaso a'o le'i faia se taotoga fa'atonu ona e ono tupu mai le hypoglycemia.
O lo'o maua le fuala'au Blueberry i capsules, tinctures, pauta, ma vai-soluble extracts.E maua i faleoloa masani, fale talavai, ma luga ole laiga.
E leai se fua fa'atatau o le fuala'au fuala'au.E mana'omia nisi su'esu'ega a'o le'i mafai ona fa'amauina se tulaga saogalemu.
Mulimuli i fa'atonuga o lo'o i luga o le fa'ailoga fa'aopoopo, e masani lava 1 sipuni sipuni mamago, 1 papalama (o lo'o i ai le 200 i le 400 mg o le blueberry concentrate), po'o le 8 i le 10 sipuniti o le blueberry concentrate.
Ole si'isi'i ole Blueberry e maua mai i vine maualuluga ua totoina po'o ni vine vao laiti.Filifili ituaiga meaola e faʻaalia i suʻesuʻega e maualuga atu i antioxidants ma isi meaʻai nai lo fualaʻau e le faʻa-organic.
Faamolemole ia matau o le fuala'au o le blueberry e ese mai i le fuala'au laula'au.E maua mai le fua o le piliki mai le fuala'au lanumeamata, ma le su'ega laula'au e maua mai lau o le vao.E iai a latou fa'amanuiaga fa'alavalava, peita'i e le mafai ona fesuia'i.
E tatau ona fa'ailoa mai i fa'ailoga fa'aopoopo pe mai fuala'au 'aina po'o laulaau, ia mautinoa e siaki ina ia mafai ona e fa'atau le oloa e te mana'o ai.Ia mautinoa foi e te faitau i le lisi atoa o meaʻai.O le tele o tagata gaosi oloa e fa'aopoopoina isi vaitamini, mea'ai, po'o mea'ai o la'au i le fuala'au fuala'au.
O nisi fa'aopoopoga, e pei ole vaitamini C (ascorbic acid), e ono fa'aleleia atili ai a'afiaga ole fuala'au fuala'au, a'o isi e mafai ona fegalegaleai ma le vaila'au pe fa'atupu ai se fa'alavelave leaga.Aemaise lava, o marigold supplements e mafai ona mafua ai faʻafitauli faʻafefe i tagata e maʻaleʻale i ragweed poʻo isi fugalaau.
E le gata i lea, siaki le faʻailoga mo se faʻamaufaʻailoga lona tolu, pei ole USP, NSF International, poʻo le ConsumerLab.E le fa'amaonia ai le aoga o le oloa, ae e fa'amaonia ai o mea o lo'o lisiina i luga o le igoa o mea ia e te mauaina.
E sili atu le ave o le blueberry extract nai lo le 'ai atoa blueberries?O fuala'au atoa ma fuala'au fuifui e maua ai vaitamini ma minerale.Fa'alagolago ile fua ole fuala'au ole fuala'au fa'aopoopo e mafai ona maua ai le tele o fua ole mea'ai nai lo fualaau 'aina atoa.
Ae ui i lea, o alava e aveese i le faagasologa o le aveeseina.Blueberries ua manatu o se puna lelei o fiber, ma le 3.6 kalama i le 1 ipu.Faʻavae i luga o meaʻai e 2,000 kaloli i le aso, o le 14 pasene lea o lau faʻaaogaina fiber i aso taʻitasi.Afai ua le lava alava lau mea'ai, atonu e sili atu le blueberries atoa mo oe.
O a isi mea'ai po'o mea faaopoopo o lo'o iai anthocyanins?O isi fualaau aina ma fualaau faisua e tamaoaiga i le anthocyanin e aofia ai vine uliuli, cherries, raspberries, rimoni, vine, aniani mumu, radishes, ma pi.O faaopoopoga maualuga anthocyanin e aofia ai blueberries, acai, aronia, marmalade cherries, ma elderberries.
E ui o le vave tele e fa'ai'u ai e mafai ona puipuia pe fa'amaloloina so'o se fa'ama'i, o su'esu'ega o lo'o fa'aalia manino mai o le blueberries atoa o se puna malosi o mea'ai, e aofia ai vitamini, minerale, ma antioxidants taua.Afai o lo'o e mafaufau e ave ni mea fa'aopoopo o le blueberry extract, talanoa i lau 'au'aunaga soifua maloloina e iloa ai pe sa'o mo oe.
Ma Li, Sun Zheng, Zeng Yu, Luo Ming, Yang Jie.Molecular mechanism ma le togafitiga o vaega galue o blueberries i faʻamaʻi masani o tagata.Int J Mol Sci.2018;19(9).doi: 10.3390/ijms19092785
Krikoryan R., Shidler MD, Nash TA et al.Blueberry supplements e faʻaleleia ai le mafaufau i tagata matutua.J Kemisi o mea'ai fa'ato'aga.2010;58(7):3996-4000.doi: 10.1021/jf9029332
Zhu Yi, Sun Jie, Lu Wei et al.O aʻafiaga o le faʻaopoopoga o le blueberry i luga o le toto toto: o se iloiloga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa.J Huma toto maualuga.2017;31(3):165-171.doi: 10.1038/jhh.2016.70
White AR, Shaffer G., Williams KM Aafiaga o manaʻoga faʻapitoa i le faʻatinoina o galuega faʻatino pe a maeʻa le faʻaogaina o le blueberry vao i tamaiti e 7 i le 10 tausaga.galuega tau taumafa.2017;8(11):4129-4138.doi: 10.1039/c7fo00832e
Miller MG, Hamilton DA, Joseph JA, Shukitt-Hale B. Dietary blueberries faʻaleleia le malamalama i tagata matutua i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalua-tauaso, faʻataʻitaʻiga placebo.Mekasini kuka a Europa.2017. 57(3): 1169-1180.doi: 10.1007/s00394-017-1400-8.
Khalid S, Barfoot KL, May G, et al.O a'afiaga o le flavonoids o le blueberry i lagona i tamaiti ma talavou matutua.mea'ai.2017;9(2).doi: 10.3390/nu9020158
Rocha DMUP, Caldas APS, da Silva BP, Hermsdorff HHM, Alfenas RCG.O aʻafiaga o le blueberry ma le cranberry i luga o le glycemic control i le maʻisuka ituaiga 2: o se iloiloga faʻapitoa.Crit Rev Food Sci Nutr.2018;59(11):1816-1828.doi: 10.1080/10408398.2018.1430019
Najjar RS, Mu S., Feresin RG Blueberry polyphenols faʻateleina le maualuga o le oxide nitric ma faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi o le angiotensin II ma faʻamaʻi faʻamaʻi i sela endothelial aortic tagata.Antioxidant (Basel).2022 Mati 23;11 (4): 616. doi: 10.3390/antiox11040616
Stull AJ, Cash KC, Champagne CM, ma isi Blueberries faʻaleleia galuega endothelial ae le o le toto maualuga i tagata matutua e maua i le metabolic syndrome: o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻalua-tauaso, faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ile placebo.mea'ai.2015;7(6):4107-23.doi: 10.3390/nu7064107
Crinnion WJ O mea'ai fa'alenatura e maualuga atu i nisi mea'ai, maualalo i vailaau fa'asaina, ma e ono manuia ai le soifua maloloina o tagata fa'atau.Altern Med Rev. 2010;15(1):4-12
American Heart Association.Saito atoa, saito mama ma alava taumafa.Fa'afouina Setema 20, 2016
Khoo HE, Azlan A., Tan ST, Lim SM Anthocyanins ma Anthocyanins: Lanu lanu e pei o meaʻai, vailaʻau vailaʻau, ma manuia faʻalesoifua maloloina.tane sapalai meaai.2017;61(1):1361779.doi: 10.1080/16546628.2017.1361779
Tusia e Kathy Wong O Kathy Wong o se foma'i taumafa ma le soifua maloloina.O lana galuega o lo'o fa'aalia i taimi uma i fa'asalalauga e pei o le First For Women, Women's World and Natural Health.


Taimi meli: Oke-18-2022