Ose fa'afefiloi uiga ese o la'au fa'ato'aga fa'atasi ai ma mea malolosi e tete'e ai i'a.

Matou te fa'aogaina kuki e fa'aleleia ai lou poto masani.I le fa'aauauina o le su'esu'eina o lenei 'upega tafa'ilagi, ua e ioe i le matou fa'aogaina o kuki.Fa'amatalaga atili.
I le kilikiina o le "Allow All", ua e malie i le teuina o kuki i luga o lau masini e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le upega tafaʻilagi, auʻiliʻili le faʻaogaina o nofoaga, ma lagolagoina la matou tuʻuina atu o mea faʻasaienisi saoloto, avanoa avanoa.Fa'amatalaga atili.
I se suʻesuʻega talu ai nei na lomia i totonu o le tusi talaaga Pharmaceutics, na fuafuaina e tagata suʻesuʻe le aoga o le antimicrobial o se fualaʻau e taʻua o le FRO e faasaga i le pathogenesis o siama.
O su'esu'ega fa'ama'i fa'ama'i ma su'esu'ega in vitro na fa'aalia ai o le FRO o lo'o iai ni a'afiaga fa'ama'i ma fa'ama'i fa'asaga ia Dermatobacillus Acnes (CA), o se siama e mafua ai le pa'u.O nei fa'ai'uga ua fa'aalia ai lona fa'aogaina saogalemu ma le fa'anatura i togafitiga fa'alelei o le pa'u, e lagolagoina ai le fa'aogaina o isi vaila'au e le o'ona ma taugofie nai lo vaila'au o lo'o iai nei.
Su'esu'ega: Le aoga o le FRO i le pathogenesis o siama vulgaris.Fa'amatalaga ata: Steve Jungs/Shutterstock.com
Acne vulgaris, e masani ona taʻua o pimples, o se maʻi masani o le paʻu e mafua mai i follicles o lauulu pupuni ma sebum ma sela paʻu mate.O le tino e aafia ai le sili atu i le 80 pasene o tupulaga talavou ma, e ui lava e le o se mea e oti ai, e mafai ona mafua ai le atuatuvale o le mafaufau ma, i tulaga ogaoga, o le paʻu tumau o le paʻu ma le maʻila.
Acne e mafua mai i le fegalegaleai o mea tau kenera ma le siosiomaga, e masani ona mafua mai i suiga o le hormonal e o faatasi ma le talavou i le taimi o le talavou.O nei faʻafitauli o le hormonal e faʻateleina ai le gaosiga o le sebum ma faʻateleina le faʻatupulaia o le inisalini 1 (IGF-1) ma le gaioiga dihydrotestosterone (DHT).
O le faʻateleina o le faʻaogaina o le sebum ua manatu o le laasaga muamua lea i le atinaʻeina o siama, talu ai o lauulu lauulu e tumu i sebum o loʻo i ai le tele o microorganisms pei ole SA.O le SA ose mea fa'alenatura fa'anatura o le pa'u;ae ui i lea, o le faʻateleina o le faʻateleina o lona phylotype IA1 e mafua ai le mumū ma le faʻafefeteina o lauulu lauulu ma papules vaaia i fafo.
O lo'o iai togafitiga fa'alelei 'ese'ese mo su'ega, e pei o retinoids ma vaila'au fa'atosina, fa'aoga fa'atasi ma pa'u vaila'au, laser/malamalama togafitiga, ma vaila'au hormonal.Ae ui i lea, o nei togafitiga e taugata tele ma e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga leaga.
O suʻesuʻega talu ai na suʻesuʻeina faʻamaʻi faʻamaʻi e avea o se mea e sili atu le taugofie i nei togafitiga.I se isi itu, o le Rhus vulgaris (RV) na suʻesuʻeina.Ae ui i lea, o lona faʻaaogaina e faʻatapulaʻaina e urushiol, o se vaega autu allergenic o lenei laau.
O le FRO ose fuala'au fa'ato'aga o lo'o iai vaega fa'afefete o le RV (FRV) ma le mangosteen Iapani (OJ) ile fua faatatau 1:1.O le aoga o le fua fa'atatau ua fa'ata'ita'iina i le fa'aaogaina o su'esu'ega in vitro ma mea fa'aantimicrobial.
O le FRO fa'afefiloi na muamua fa'aalia i le fa'aogaina o le chromatography vai maualuga (HPLC) e fa'a'ese'ese, fa'ailoa ma fa'atatau ona vaega.Sa toe su'esu'eina le fa'afefiloi mo le aofa'i o phenolic content (TPC) e fa'ailoa ai mea fa'afefiloi e ono iai ni mea fa'ama'i.
Muamua in vitro antimicrobial suʻesuʻega e ala i le suʻesuʻeina o le faʻasalalauga faʻasalalauga.Muamua, o le CA (phylotype IA1) sa fa'apipi'iina tutusa i luga o se ipu agar i luga o le 10 mm le lautele o le FRO-impregnated tisiki pepa faamama.Na su'esu'eina le gaioiga o le antimicrobial e ala i le fuaina o le tele o le vaega fa'alavelave.
O le aoga o le FRO i luga o le gaosiga o le sebum o le CA ma le DHT-sociated androgen surges na iloiloina i le faʻaaogaina o le Suauʻu Mumu staining ma Western blot analysis, faasologa.O le FRO na mulimuli ane fa'ata'ita'iina mo lona gafatia e fa'aitiitia ai a'afiaga o meaola o le okesene fa'afoliga (ROS), lea e nafa ma fa'ama'i fa'ama'i pipisi ma ma'ila pe a mae'a taotoga, e fa'aaoga ai se su'esu'ega 2′,7′-dichlorofluorescein diacetate (DCF-DA).mafuaga.
O taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga faʻasalalau tisiketi na faʻaalia ai o le 20 μL o le FRO na faʻamaonia lelei le tuputupu aʻe o le CA ma maua ai se sone faʻasaina o le 13 mm i le faʻatonuga o le 100 mg / mL.O le FRO e matua taofia le fa'atupuina o le sebum secret e mafua mai i le SA, ma fa'agesegese ai pe toe fa'afo'isia le tupu mai o siama.
FRO ua maua e mauoa i phenolic compounds e aofia ai gallic acid, kaempferol, quercetin ma fisetin.Ole aofa'i ole fa'aogaina ole phenolic (TPC) fa'atatau ile 118.2 mg gallic acid e tutusa (GAE) ile kalama FRO.
O le FRO na matua fa'aitiitia ai le fulafula feavea'i e mafua mai i le SA-fa'aosoina o le ROS ma le fa'amalolo o le cytokine.Fa'aitiitiga umi o le gaosiga o le ROS e mafai ona fa'aitiitia ai le hyperpigmentation ma ma'ila.
E ui lava o lo'o iai togafitiga fa'ama'i mo pa'u, e masani ona taugata ma e tele a'afiaga e le mana'omia.
O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ai o le FRO o lo'o iai ni mea fa'ama'i e fa'asaga i le CA (bacne-causing bacteria), ma fa'aalia ai o le FRO o se mea fa'anatura, e le o'ona ma taugofie i togafitiga masani.E fa'aitiitia fo'i e le FRO le gaosiga o le sebum ma le fa'aaliga o le homone i totonu o le vitro, e fa'aalia ai lona aoga i le togafitia ma le puipuia o le fa'amumu.
O fa'ata'ita'iga a le FRO muamua na fa'aalia ai o tagata na fa'aogaina le toner ma le pulumu a le FRO na maua le fa'aleleia atili o le pa'u o le pa'u ma le susu pe a fa'atusatusa i le vaega fa'atonutonu pe a uma le ono vaiaso.E ui lava o lenei suʻesuʻega e leʻi iloiloina le siama i lalo o le puleaina o tulaga in vitro, o faʻaiʻuga o loʻo iai nei e lagolagoina a latou sailiga.
A tu'ufa'atasia, o nei fa'ai'uga e lagolagoina ai le fa'aogaina o le FRO i le lumana'i i togafitiga fa'alelei, e aofia ai togafitiga fa'ama'i ma fa'aleleia atili le soifua maloloina o le pa'u.
O lenei tusiga na faʻasaʻo ia Iuni 9, 2023 e sui ai le ata autu i se ata e sili atu ona talafeagai.
Fa'asalalau i: Tala Fou Fa'asaienisi Fa'afoma'i |Tala Fou Su'esu'ega Fomai |Tala Fou Fa'ama'i |Talafou tau vailaau
Fa'ailoga: siama, talavou, androgens, anti-inflammatory, sela, chromatography, cytokines, dihydrotestosterone, aoga, fa'afefe, genetics, mea e tupu a'e ai, lauulu, hormones, hyperpigmentation, in vitro, mumu, inisalini, phototherapy, chromatography vai, okesene, fa'ateleina , quercetin , retinoids, paʻu, sela paʻu, pigmentation paʻu, Western blot
Hugo Francisco de Souza o se tusitala faasaienisi e faavae i Bangalore, Karnataka, Initia.O ana mea fa'ale-a'oa'oga o lo'o i totonu o matā'upu o le biogeography, biology evolutionary ma herpetology.O lo'o galue nei o ia i lana su'esu'ega fa'a-doctorat.mai le Nofoaga Autu mo Saienisi Fa'asaienisi i le Inisetiute o Saienisi Initia, lea na ia su'esu'eina ai le amataga, tufatufaina ma fa'avasegaga o gata taufusi.O Hugo na fa'amanuiaina i le DST-INSPIRE Fellowship mo ana su'esu'ega fa'afoma'i ma se Pine Auro mai le Iunivesite o Pondicherry mo ana mata'ina a'oga a'o a'oga lona Matai.O ana su'esu'ega na fa'asalalauina i totonu o tala fa'asalalau e a'afia ai tupulaga e aofia ai le PLOS Neglected Tropical Diseases and Systems Biology.A le o faigaluega ma tusitusi, e inu tele Hugo i le tele o anime ma malie, tusitusi ma fatu musika i luga o le kitara bass, tipiina ala i luga o le MTB, taalo i taaloga vitio (na te fiafia i le upu "taaloga"), po o le taina i soo se mea. .tekinolosi.
Francisco de Souza, Hugo.(Iulai 9, 2023).O se fa'afefiloi uiga ese o la'au fa'ato'aga e maua ai fa'amanuiaga mamana e tete'e i le pa'u.Tala Fou – Fomai.Na maua mai ia Setema 11, 2023, mai https://www.news-medical.net/news/20230709/Unique-plant-extract-mixture-has-pot-anti-acne-effects.aspx.
Francisco de Souza, Hugo.“O se fa'afefiloi uiga ese o la'au fa'ato'aga fa'atasi ai ma mea malolosi e tete'e ai fa'ama'i."Tala Fou – Fomai.Setema 11, 2023 .
Francisco de Souza, Hugo.“O se fa'afefiloi uiga ese o la'au fa'ato'aga fa'atasi ai ma mea malolosi e tete'e ai fa'ama'i."Tala Fou – Fomai.https://www.news-medical.net/news/20230709/Unique-plant-extract-mixture-has-pot-anti-acne-effects.aspx.(Ausia Setema 11, 2023).
Francisco de Souza, Hugo.2023. O se fa'afefiloi uiga ese o la'au fa'ato'aga fa'atasi ai ma mea mamana e fa'ato'i ai le ga'o.Tala Fou Fomai, mauaina Setema 11, 2023, https://www.news-medical.net/news/20230709/Unique-plant-extract-mixture-has-pot-anti-acne-effects.aspx.
O ata o loʻo faʻaaogaina i lenei "aotelega" e le fesoʻotaʻi ma lenei suʻesuʻega ma e matua faʻaseseina i le faʻaalia o le suʻesuʻega e aofia ai suʻega i tagata.E tatau ona aveese vave.
I se faʻatalanoaga na faia i le SLAS EU 2023 konafesi i Brussels, Peleseuma, na matou talanoa ma Silvio Di Castro e uiga i ana suʻesuʻega ma le matafaioi o le pulega faʻapitoa i suʻesuʻega vailaʻau.
I totonu o lenei podcast fou, Bruker's Keith Stumpo faʻatalanoa le tele-omics avanoa o oloa faʻanatura ma Enveda's Pelle Simpson.
I lenei faatalanoaga, NewsMedical talanoa ma Quantum-Si CEO Jeff Hawkins e uiga i luitau o auala masani i proteomics ma le auala e mafai ona faatemokarasi le faasologa o porotini a le isi augatupulaga.
News-Medical.Net e tu'uina atu auaunaga fa'amatalaga fa'afoma'i i lalo o nei aiaiga ma aiaiga.Fa'amolemole ia maitauina o fa'amatalaga fa'afoma'i i luga o lenei 'upega tafa'ilagi e fa'amoemoe e lagolago, ae le suia, le mafutaga ma'i-foma'i/foma'i ma fautuaga fa'afoma'i e mafai ona latou tu'uina atu.


Taimi meli: Sep-12-2023