Su'esu'e Su'esu'ega o le Kava Su'eina o lo'o Fa'aalia I'uga Folafolaga mo le Fa'atiga ma le Fa'anoanoa

I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina o le kava extract ua maua le taʻutaʻua ona o ona aoga aoga i le faʻaitiitia o le atuatuvale ma le popole.I le taimi nei, o se su'esu'ega su'esu'e i luga o le kava ua fa'aalia ai taunuuga lelei e mafai ona o'o atu ai i le atina'eina o togafitiga sili atu ona lelei mo nei tulaga.O le su'esu'ega na fa'atautaia e se vaega o saienitisi mai iunivesete eseese ma fa'alapotopotoga i le lalolagi atoa.

O le suʻesuʻega na taulaʻi i aʻafiaga o le kava extract i luga o le neurotransmitter GABA (gamma-aminobutyric acid), lea e iai sona sao taua i le faʻatonutonuina o lagona, popole, ma tulaga faʻalavelave i le faiʻai.Na maua e le au suʻesuʻe o le kava extract na matua faʻateleina ai le gaioiga o le GABA ma faʻaitiitia ai amioga faʻapei o le popole i manu suʻesuʻe.

O nei su'esu'ega o lo'o fa'ailoa mai ai o le si'osi'omaga o le kava e mafai ona fa'atumauina folafolaga o se isi togafitiga mo tagata ta'ito'atasi o lo'o tauivi ma fa'afitauli o le atuatuvale ma le popole."O a matou taunuʻuga e faʻaalia ai o le kava extract e mafai ona faʻaleleia lelei le gaioiga o le GABA i totonu o le faiʻai, e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le popole ma le faʻaleleia atili o le atuatuvale," o le tala lea a Dr. Susan Lee, o le taʻitaʻi suʻesuʻe o le suʻesuʻega.

O le si'isi'i o le Kava e maua mai i le a'a o le laau o le kava, lea e tupuga mai i atumotu o le Pasefika ma sa fa'aaogaina mo le tele o seneturi i sauniga fa'ale-aganu'u e fa'alauiloa ai le fa'amalie ma so'otaga fa'atasi.I tausaga talu ai nei, ua atili ai ona lauiloa i atunuu i Sisifo o se faʻaopoopoga masani mo le puleaina o le atuatuvale ma le popole.

E ui i lona fa'atuputeleina o le ta'uta'ua, o lo'o tele lava mea e tatau ona a'oa'oina e uiga i fa'amanuiaga e ono maua ma a'afiaga o le si'osi'omaga o le kava.O lo'o fa'amamafaina e le au su'esu'e e mana'omia nisi su'esu'ega fa'apitoa e iloa ai le saogalemu ma le aoga o le si'osi'omaga o le kava mo le togafitia o fa'afitauli o le atuatuvale ma le popole i tagata.

I le fa'ai'uga, o lenei su'esu'ega su'eina o le eleele e maua ai ni fa'amatalaga fou i fa'amanuiaga e ono maua mai le si'osi'omaga o le kava mo le fa'amamafa ma le popolevale.A'o fa'aauau pea ona su'esu'eina mea fa'apitoa o vaila'au fa'anatura e pei o le si'osi'omaga o le kava, e i ai se aso e mafai ai ona tatou faia ni togafitiga sili atu ona lelei ma faigofie mo nei tulaga fa'aletonu.

Mo nisi fa'amatalaga i luga o le kava extract ma ona aoga aoga, fa'amolemole asiasi i la matou upega tafa'ilagi pe fa'afeso'ota'i i matou i le [www.ruiwophytochem.com].


Taimi meli: Mati-01-2024